Newsroom

Social media

90 éve, június 10-én született az FC Barcelona történetének legnagyobb játékosa

2017. június 14. szerda

Kubala László pályafutása során háromszor szerepelt a magyar, hatszor a csehszlovák és 19-szer a spanyol válogatottban. Az FC Barcelonával 1950 és 1961 között négy bajnoki címet és két Vásárvárosok Kupáját nyert, fantasztikus teljesítményét 345 meccsen rúgott 274 gólja is bizonyítja. Edzőként a Barcelona mellett ült az Espanyol, a Málaga, a Murcia és az Elche kispadján is. Irányításával 1978-ban 12 évnyi szünet után szerepelt ismét vb-n a spanyol válogatott, amelyet 11 évig összesen 68 mérkőzésen irányított.

A kiváló játékos szobrát 2009-ben avatták fel Barcelonában a Camp Nou stadion előtt, 2012-ben pedig a Vasas pályán emeltek neki szobrot a Vasas Kubala Akadémia megalakulásakor. A születésének 90. évfordulóján Barcelonában rendezett ünnepségen Tarlós István főpolgármester bejelentette, hogy hamarosan közterületet neveznek el Kubaláról a Vasas pálya szomszédságában.

Fotó: Mirkó István

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media