Newsroom

Social media

Gaudit látsz, Gaudin jársz

2017. május 23. kedd

Antoni Gaudi nem csak fantasztikus épületeket tervezett, de azok berendezéseinek kialakításához is hozzájárult.

Barcelonában 11 Gaudi által tervezett épületet csodálhatunk meg, de a katalán építész zseni padokat, székeket, lemezjátszót és járólapokat is megalkotott az épületeken látható formai zsenialitással. Sőt ő tervezte a belvárosi Plaça Reial utcai lámpatesteit is.

Talán nem mindenki tudja, hogy a Paseo de Grácián nem csupán a Casa Batlló és a Casa Milá őrzi keze munkáját, de a sugárút oldlalsó járdáinak járólapja is Gaudi emlékét idézi. 1997-ben ugyanis a két épületbe - a Casa Batlló belső tereibe 1904-ben és a Casa Milá mellékhelyiségeibe - tervezett járólapok másolatait rakták le a művész emléke előtt tisztelegve. A hatszögletű járólapokat a tengert idézve kagylókkal, csigákkal, csikóhalakkal díszítette, és három járólap ad ki egy teljes mozaik képet. Így ne felejtsük el, hogy Barcelona belvárosában nem csak Gaudit látsz, de a “Gaudi mozaikok “ miatt Gaudin is jársz.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media