Newsroom

Social media

Jubileumi retro design tanulmány a Barcelonai Autókiállításon

2017. május 4. csütörtök

Az idén 60 éves SEAT 600-as tiszteletére újratervezték a legnépszerűbb kis SEAT-ot, amely május 11-től lesz látható a Barcelonai Autókiállításon.

A SEAT 50-es évek óta gyártott autói közül a legnagyobb sláger a SEAT 600-as volt. Az 1957 és 1973 között piacon lévő kis „hatszázassal” egy kedves, jól használható, színes egyéniségű, és nem utolsó sorban igen kedvező árú népautó született. Végül a SEAT 600-as az olasz változatnál is népszerűbb lett, megközelítőleg 800.000 darab talált gazdára a hetvenes évek elejéig, és még a spanyolok által továbbfejlesztett, magasabb karosszériával épített SEAT 800-asból is piacra került 13.000. Az eredeti kis SEAT 633 köbcentis, 21,5 lóerős motorral készült, és egyik jellegzetessége az elölről kifelé nyíló ajtó volt, amit a köznyelv „öngyilkos ajtónak” hívott a hátulról érkező járművek takarása miatt.

A 60. születésnap alkalmából bemutatkozó SEAT 600 BMS tanulmányautó a lenyitható tetejű SEAT 600D változatot idézi fel. Az első nemzedékhez tartozó ősökhöz hasonlóan, a 600 BMS-t is hátrafelé nyíló, „öngyilkos” első ajtókkal építették, és megtartották a levehető vászontetőt is. A vonzó stílusú új kis SEAT-ot világos szürke metál színű karosszériával, narancsszínű matricákkal és sokkal grafikusabb „600”-as logóval alkották meg. A modell megőrizte eredeti keréktárcsáit és fékjeit. A 600 BMS belső tere exkluzív bőrborítást kapott narancs színű varrással és ugyancsak bőrből készült oldal elemekkel.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media