Newsroom

Social media

La Semana Santa és a La Feria de Abril

2017. április 13. csütörtök

Sevillában és Spanyolország sok más városában körmenetekkel, ünnepségekkel teszik emlékezetessé a Húsvéti Nagyhetet.

Évszázados hagyomány, hogy Virágvasárnap, Domingo de Ramos napján kezdődik és Húsvét Hétfőn ér véget a hagyományos ünnepségsorozat, mely a művészetek a vallási hagyományok, a népszokások és a körmenetek méltóságának egyedi hangulatát adja. A leghíresebb ezek közül a sevillai, ahol a Nagyhét minden napján körmenetekkel ünnepelnek a vallási közösségek, a cofradiák. Ekkor az egyedi ruházatban a lakosok sorfala között felvonulók a vállukon viszik körbe a szent szobrokat, ereklyéket. Csak Sevillában több mint 50 vallási közösség vonul fel, melyek mind különböző jelképekkel és ruházatban jelennek meg a körmeneten.

A Húsvét utáni hetek másik egyedi ünnepe a Feria a de Abril, az áprilisi vásár, ahol már a gasztronómiáé, a kiváló boroké, a sevillana és a flamenco előadásoké, a népviseletbe öltözött lovasok felvonulásáé, és természetesen a bikaviadaloké a fő szerep.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media