Newsroom

Social media

SEAT Leon CUPRA szánhúzó kutyákkal

2017. március 28. kedd

A SEAT Leon Cupra a finn hómezőkön járt Jordi Gené autóversenyzővel. Manapság az autókat a legextrémebb körülmények között is tesztelik, így a sivatagoktól az északi sarkkörig, a forróságból a kemény télbe is eljutnak a tesztautók. A téli teszteken ugyanis sokszor -40 fokban, a sivatagi teszteken pedig néha 110 fokos forrósában is hozniuk kell a megszokott minőséget.

A SEAT Leon CUPRA-val ezúttal Lappföldön jártak, hogy bemutathassák kiváló tulajdonságait az extrém tesztekhez képest szerény -25 fokban, havon és jégen, ott, ahol már csak a szánhúzó husky-k érzik otthonosan magukat. Finnországnak ezen a részén 188.000 tó tagolja a tájat, ezeken novembertől áprilisig több méteres jég áll be, így közlekedésre is alkalmasak.

Amíg a négykerék hajtású SEAT Leon CUPRA a szöges gumikkal is jól gyorsul a jégen, addig a husky-k munkabírásukról és sebességükről híresek - a 6 szánhúzó kutya 40 km/h sebességig repíti a szán utasát havon és jégen egyaránt.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media