Newsroom

Social media

Márciusi tavaszünnep Valenciában

2017. március 14. kedd

A Las Fallas de Valencia a sevillai Húsvéti Nagyhét, a Semana Santa mellett a leghíresebb ünnep Spanyolországban.

A Fallas eredetét az ácsok védőszentjének napjára, Szent József napjára, azaz március 19-re vezetik vissza, amikor a tél végén elégették a márciusig tartó munkák maradványait, a felhasznált fa anyagok darabjait. Ma a Las Fallas már turisztikai látványosság, mert a március 15-19 közötti ünnepen Valenciában, és több tucat városban színes papírmasé kreációkat állítanak fel szinte valamennyi útkereszteződésben. 

A március 19-re virradó éjjel ezeket gyújtják meg a tél búcsúztatására, a tavasz köszöntésére. Előtte viszont már február utolsó vasárnapján kezdetét veszi a fiesta, minden nap délután 2 órakor tűzijátékot tartanak, és főleg az ünnep négy napján szinte 24 órában megy a zene, a tánc, a petárdázás. Aki tehát aludni akar, ne ezt az ünnepet válassza, mert tényleg fergeteges hangzavar uralkodik Valenciában, viszont a sok-sok paella főző verseny és a színes forgatag hangulata egyedi élménnyé teszi a valenciai látogatást.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media