Newsroom

Social media

Síutazások Barcelonából

2017. március 6. hétfő

La Masella és La Molina a Barcelonához legközelebb fekvő síközpontok, de 1-2 órán belül még jobb helyen száguldhatunk léceinken.

A legszínvonalasabb spanyol siközpont Baqueir-Beret, ide utazva a Vall d’Aran-t vagy Arania-völgyét kell Lérida felől megcéloznunk. Ez a kis völgy más szempontból is érdekes, hiszen fővárosa - spanyolul Viella, helyi nyelven Vielha - és környéke is szép látnivaló, de kulturális vonatkozásai is egyediek. Itt beszélik ugyanis az arániai nyelvet, mely a katalán, a baszk vagy a galíciai nyelvek mellett a spanyol kultúra különlegessége. A terület a többi térséghez hasonlóan autonóm jogokat kapott, így önálló parlamenttel és közigazgatással rendelkezik.

Vielhától nem messze pedig igazi európai léptékű síközpontba érkezünk. Baqueira-Beret pályái 1500 és 2500 méter magasan fekszenek, és a 155 kilométeres pályarendszerben 103 pályán síelhetünk, ami már a francia és svájci pályáknak is méltó konkurense.

Ha pedig levezetésként a barcelonai visszaúton sem akarjuk nélkülözni a havas lejtőket, útközben megállhatunk Cerler, Boi Taüll vagy Port Ainé pályáinál is, melyek ugyan kisebbek, de tökéletessé tehetik a téli pireneusi kirándulást.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media