Newsroom

Social media

Te vezetsz vagy az autód vezet téged

2017. február 27. hétfő

A néhány évvel ezelőtti Audi reklám szlogen szerint “Nem mindegy milyen autóban ülsz a forgalmi dugóban!”, és ez már a SEAT-ok esetében is így lesz egy-két év múlva.

2018-2019-re a konnektivitás, a környezetével állandó összeköttetésben lévő autó lesz a SEAT-ok jellemzője. Ezek az autók folyamatosan értékelik a vezető döntéseit, és valós helyzetű forgalmi információk alapján irányítják. Mindezek mellett a fedélzeti számítógép adatai alapján az addigi útvonalakon elmentett információk és a valós forgalmi helyzet szerint “menet közbeni javaslatokkal” optimalizálják a megjelölt cél elérésének útján. Mindezeket Luca de Meo, a SEAT elnöke jelentett be a Barcelonában most zajló Mobil Világkongresszuson. “Életünkből átlagosan 2,5 évet töltünk az autóban, és Barcelonában csúcsidőben akár 50%-kal is nőhet a menetidő. Ezen az előrejelző navigációs rendszerek segítenek majd”- mondta az elnök. 

A Mobile World Congress a már két évtizede Barcelonába költözött GSM világkiállítás utóda, melyen a kiállítók a legmodernebb mobil szolgáltatásokról számolnak be. A SEAT esetében itt egy szimulátor be már is mutatja az autózás jövő mobil technikáit. A SEAT-okban tehát már hamarosan elérhető lesz, hogy a mobil telefon letöltése után, még indulás előtt ötleteket kapsz az autótól: merre érdemes indulni, odaérsz-e az iskolakezdésre, vagy milyen útvonalat válassz a városban lévő helyzet szerint. Ráadásul, ha az autó útközben módosított útvonalat érzékel, aktualizálja a környezetből kapott forgalmi adatokat és konkrét javaslatokat ad az új környezetből szerzett információk alapján.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media