Newsroom

Social media

Lisszabonban a SEAT Ateca AutoBest díja landolt a bikaviadalok arénájában

2017. február 2. csütörtök

A SEAT Ibiza barcelonai arénában történt bemutatkozása után az AutoBest díját a lisszaboni arénában adták át, a SEAT Ateca lett “Európa legjobb vétele 2017-ben”.

Lisszabon belvárosának északi részén egy madridihoz hasonlóan mór stílusban épült aréna áll, ahol 1898. augusztusa óta rendeztek bikaviadalokat, ma pedig sok ilyen épülethez hasonlóan rendezvényeknek ad otthont. A Praça de Touros do Campo Pequeno-ban tartott viadalok jellegzetessége - a spanyoloktól eltérően - hogy a corrida végén a matador csak imitálja a bika leszúrását, a toro élve távozhat az arénából. Ez I. Miguel portugál király 1830 körüli rendelete óta van így a bikák vélhetően legnagyobb örömére.

Most viszont a SEAT Ateca távozott győztesen a lisszaboni arénából, mert itt adták át az AutoBest zsűri által a spanyol SUV-nak ítélt “Európa legjobb vétele 2017” díjat. Az elismerést a 31 európai országból, köztük Magyarországról érkező autós szakemberekből álló zsűri ítéli oda évente az AutBest gálán, ahol e mellett a legjobb design, okos autó, autós vállalat és személyiség is díjat kap. Nagy “corrida” volt tehát a SEAT háza táján, hiszen a legnagyobb példányszámban eladott Ibiza ötödik generációjának bemutatása mellett az új szabadidő autó, a SEAT Ateca is felléphetett Európa csúcsára.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media