Newsroom

Social media

Autó egy tablet körül

2017. január 13. péntek

A SEAT design csapata manapság először az érintőképernyőt tervezi meg, az autó belső terének minden további eleme csak ezt követően születik meg. 

Ez a digitális világban teljesen természetes, hiszen ma az autóban is ugyanazokat az alkalmazásokat szeretnénk elérni, mint mobil telefonunkon. 

Másrészt a mai autók e nélkül nem lennének képesek kapcsolatba lépni környezetükket, így képtelenek lennének megfelelően informálni a vezetőt a forgalmi helyzetről, az időjárásról, és nem tudnánk használni a navigációs rendszert sem.

 A SEAT design számára 30 szakember végzi az érintőképernyős rendszer fejlesztését. Ők azok akik az interface, az alkalmazások valamint a kepi megjelenés rendszereit tervezik. 

A cél az, hogy a képernyő a lehető legtöbb információt adja, így mindegyiket szem magasságban, és enyhén a vezető felé tájolva építik be. 

A SEAT Leonba épített érintőképernyő nyolc colos, azaz egy 20 centiméteres tablet került be az autóba. Régebben csak a rédió volt a műszerfal közepén, ma pedig egy teljes fedélzeti számítógép működik, mert manapság e nélkül már nem vásárolnak autót.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media