Newsroom

Social media

Metropolis: Lab Barcelona

2017. január 9. hétfő

Barcelona mindig híres volt innovatív megújulásáról, a modern kor meghatározó fejlesztéseiről. Már a 19. és 20. században is a katalán főváros volt a spanyol ipari és városfejlesztés élenjárója, és Madrid, Bilbao vagy Valencia mellett most is vezető szerepet tölt be az innovatív fejlesztésekben. 

Ezen a téren most a SEAT lett a fejlődés egyik motorja az alternatív autózás, a fenntarthatóság és a városszervezés technikai elemeinek megújításával. Erre jött létre a Metropolis: Lab Barcelona projekt, amely a Volkswagen-csoporton belül már meglévő high-tech IT fejlesztéseket ülteti majd át Barcelona mindennapjaiba. Ennek részeként most 20, később 50 mérnök és szakember részvételével dolgoznak ki alternatívákat a jövőbeni mobilitás megteremtésére. Mobil alkalmazások fejlesztésével, az adatbányászatban rejlő lehetőségekkel elemzik a barcelonai közlekedés helyzetét, és ezeken keresztül készítenek prognózisokat, városfejlesztési javaslatokat. A projekt lényegét az alternatív hajtású és elektromos autók bevezetése, start up vállalkozások támogatása, valamint a környezetével állandó kapcsolatban álló, és azok adatait a közlekedésben felhasználó autók kifejlesztése adják.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media