Newsroom

Social media

Felices Fiestas, Bones Festes!

2017. január 2. hétfő

A Karácsony és az Újév mellett a spanyoloknak a január 5-i Cabalgata Reyes Magos, azaz a Háromkirályok eljövetele az igazi ünnep Természetesen a karácsonyfa alatt is találnak ajándékokat, és elmajszolják a 12 szőlőszemet a szilveszter éjféli óraütésekre, de az igazi ajándékokat Gáspár, Menyhért és Boldizsár hozza. A Reyes Magos azaz a Háromkirályok eljövetelére szinte minden spanyol településen jelmezes, karnevál-szerű felvonulással kerül sor. 

Barcelonába január 5-én délután fél ötkor, hajóval érkeznek a Kolombusz szobor közeli vitorláskikötőbe, ahol a város polgármestere fogadja őket, majd díszes kocsikon, hintókón, népes kísérettel, több százezer ember sorfala között hajtanak át a városon. A felvonuláson csokit, cukrot dobnak a gyerekeknek, ajándékokat adnak, így január 5 igazi gyereknap Spanyolországban. Este a családi vacsora után a szülök kiteszik az ajándékokat, melyet január 6-án találnak meg a gyerekek és a családtagok.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media