Newsroom

Social media

SEAT 600 Abarth - a mérges spanyol

2016. november 11. péntek

A népautóként emlékezetes kis SEAT is bekerült a versenypályákra, melyen elsősorban az olasz Abarth cég által átalakított “méregzsákok villogtak”. A sportautók kialakítására szakosodott olasz cég 1949-ben alakult, 1971-ben került a FIAT-hoz, így természetesen a SEAT kiasutóinak tuningolását is náluk végezték.. Címere - a sárga-piros pajzson lévő skorpió etalon a sportos autók kedvelői között. Népszerűségét jelzi, hogy még ma is kiemelkedően szép 500-as Abarth változatok mutatkoznak be. 

A spanyoloknál a Juncosa család versenyzett a lényegében olasz testvéréhez hasonló SEAT 600-asokkal, később pedig Antonio Zanini öregbítette számos versenyen a SEAT motorsportos hírnevét. A SEAT 600 átalakításához az Abarth által forgalmazott alkatrészeket és karosszéria elemeket használták. Az eredetileg 633 köbcentis motort először 750, majd 1000 köbcentisre hízlalták, és a 21 lóerőből 60-80 lóerőt varázsoltak. Így a kis “méregzsák az eredetileg 55 másodperces gyorsulás helyett 20 másodperc alatt érte el a 100 km/h sebességet

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media