Newsroom

Social media

SEAT gasztro X-Perience - Butifarring

2016. október 14. péntek

Illusztris környezetben, a Nemzeti Múzeummal szemben nyílt a badalonai Butifarring budapesti reinkarnációja.

A katalán botifarra - ami spanyolul butifarra - vagyis a fűszeres minőségi kolbász, darált sertéshúsból készül alapjában véve két fő változatban. A fehér illetve fekete - a véreshurkához némileg hasonló módon készülő változat - egyaránt kiváló minőségű sertéshúsból készül, az előbbi a nyers, főzni való változat, az utóbbit általábanfőzve, szeletelve fogyasztják.

A botifarra igazi katalán étel, többnyire egy-egy fehér és fekete kolbász kerül a tányérra fehér babbal vagy burgonyával tálalva. Ha valaki Barcelonában akarja kipróbálni, a legjobb az Avenida de Roma alatti Sant Antoni városrészben, az ugyanilyen nevű piac melletti Can Vilaró-t felkeresni. (erről és a legjobb barcelonai helyekről itt olvashatsz).

Budapesten majd’ egy éve nyílt a Múzeum körúton a badalonai “anyakolbászda” hazai megfelelője a Butifarring. Cégére egy sorsával meglepő módon nagy örömmel megbékélő mosolygó malacka, ami már az étterem fő profilját is megvillantja. A mai streetfood hagyományoknak megfelelő kínálatában természetesen a butifarra a fő elem, de található itt kiváló spanyol hurka, a morcilla vagy jónéhány más ízletes gyorskolbászdás étel is. További információkért kattints ide! 

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media