Newsroom

Social media

SEAT 1400 comercial - az első motorizált spanyol igásló

2016. október 5. szerda

Az ötvenes-hatvanas évek legnépszerűbb SEAT-jából készült az első spanyol haszonjármű.

A SEAT 1400-as 10 éves gyártási időszaka hozta meg az első “vehiculo comercial”-t, azaz a spanyol márka történetének első haszonjárművét. A legklasszikusabb SEAT “igavonó változata” a kibontakozó spanyol piacgazdaság igényeire reagálva hamar népszerűvé lett a szállítmányozó cégek között, mai hasonlattal élve igazi flotta-autóvá vált. Rendelt belőle a rendőrség és a csendőrség is, illetve később mentőautó változata is piacra került. Néhány ezres limitált szériában készült, hiszen Spanyolországban az 50-es, 60-as években a motorizáltság nehezebben indult be az utcai autózásnál, de természetesen a gyüjtők ma is nagy becsben tartják az akkor még különlegesnek számító “puttonyos” SEAT 1400 comercial-t. Az autózás kiteljesedésével természetesen már megsokszorozódott az igény a haszonjárművek iránt, így a SEAT Terra illetve a SEAT Inca már jóval nagyobb számban futott a spanyol utakon.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media