Newsroom

Social media

SEAT Gasztro X-Perience - Pata Negra

2016. szeptember 27. kedd

Budapesten több olyan étterem van, ahol a spanyol gasztronómia remekeit kóstolhatjuk, ebből mutat be a SEAT néhányat.

Ezek sorában az első a 12 éve a Kálvin téren, majd 7 éve Budán is megnyílt Pata Negra, amely méltán vált népszerűvé andalúziai hangulatával és tapas kínálatával. Az ibériai fekete sertés húsából készült sonka egyik változata a jabugo de pata negra. A sonkák között ez a legmagasabb minőséget jelöli, a sertéseket szabadban tartják, és többnyire a tölgyfa erdőkben legeltetik. Ezért jamón de bellota-nak is nevezik, mert a makkos-menü nagyban hozzájárul egyedi ízéhez, melyet a sonka származási helyétől és méretétől függő 2-3 éves érlelés alatt kap meg. A sonkát először besózzák, alacsony hőmérsékleten pihentetik, majd a szél által átjárt szárítóban illetve a pincészetben több mint 2 évig érlelik.

A bárokban vagy az éttermekben a sonkát körbevágva, az erre rendszeresített tartóban egészen finomra szeletelve kínálják, és a legjobb egy kis La Mancha-i sajttal, a queso manchego-val és vörösborral is "megtámogatni". Természetesen ez a Pata Negra egyik legnépszerűbb tapas-a a a chorizo, a patatas bravas vagy a croquetas mellett, de a főételek előtt érdemes kipróbálni a gambas al ajillo-t vagy a pulpo a la gallega-t is.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media