Newsroom

Social media

Terepen is megállja a helyét

2016. szeptember 20. kedd

A SEAT az augusztusi macskák napja kapcsán írt a lejtmenet asszisztens előnyeiről, ami természetesen macskák nélkül is remekül működik.

A SEAT Ateca számos vezetőt segítő műszaki megoldása közül az egyik legjobb a lejtmenet asszisztens, amely egyrészt lejtőn való induláskor megtartja az autót, másrészt komoly biztonságérzetet ad a lejtőn való autózáshoz is. Ez a rendszer az autóban a középkonzolon elhelyezett vezetői profil kapcsolóval helyezhető üzembe a 4Drive, azaz négykerék hajtású Atecában.

A piktogram hegyeket jelképező állásában bekapcsolva a vezető további beavatkozása nélkül egészen meredek lejtőn is tartja az induláskor adott gázzal elért egészen alacsony sebességet. Ami különösen fontos, hogy ezt előre- és hátramenetben is alkalmazhatjuk, így lassan engedhetjük le az autót még a vezetés közben csúszással veszélyeztető szakaszokon is. Mindezeket a legutóbb a motocross pályán is tesztelhették a részvevők, pedig ott köztudottan nem takarékoskodnak a meredekebb lejtőkkel sem.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media