Newsroom

Social media

100 százalék SEAT, teljesen új dimenzióban

2016. július 26. kedd

A SEAT és a Conector az autóipar és a mobilitás kérdéseire specializálódott startupokat támogató akcelerátor-programot indít

  • A SEAT és a Conector első startupokat támogató akcelerátor programjában öt cég vesz részt
  • A kiválasztott vállalkozások a SEAT martorelli központjában, a Conector módszereit követve dolgoznak majd 
  • A jelentkezéseket július 19. és szeptember 19. között fogadják

Barcelona/Budapest, 2016. július 26. – A SEAT és a Conector egyesült erővel indítja útjára az autóipar és a mobilitás kérdéseire specializálódott startupokat támogató akcelerátorprogramját. A SEAT Accelerator by Conector nevet viselő projekt, melyben öt startup vesz részt és a SEAT martorelli központjának irodáiban kapnak helyet. A vállalkozások támogatást és segítséget kapnak a spanyol autógyártótól és a Conector metodikáját követve dolgoznak majd. A spanyol márka autóipari innovációk iránti fáradhatatlan törekvéséhez illeszkedik a SEAT és a Conector megállapodása, amelynek egyértelmű célja, hogy segítse az autóipar és a mobilitás kérdéseire választ kereső vállalkozásokat. Az együttműködéssel pedig a startupokat támogató akcelerátor programokat kínáló Conector is hangsúlyozni kívánja a legnagyobb ipari szereplőkkel való kooperációs szándékát és egyben népszerűsíti a vállalati akcelerator programokat is.

A SEAT elnöke, Luca de Meo így nyilatkozott az együttműködésről: „A Conector és a SEAT között létrejött partneri viszonyhoz hasonló együttműködések összhangban állnak a vállalat jövőjéről alkotott képünkkel, amely a mobilitás területén egy üzleti ökoszisztéma kialakítására törekszik. Az új gazdasági rendszer tudatosítása csak a partneri együttműködések és a platformok integrálása révén sikerülhet. A startupok fejlődésének segítésével lehetőség nyílik az ismeretek megosztására és tapasztalatcserére illetve a legígéretesebb tehetségekkel való munkára. Ez további lendületet ad a SEAT digitális átalakulásának.”

A Conector alapító partnere, Carlos Blanco is értékelte a megállapodást: „a SEAT és a Conector együttműködése jól példázza a vállalati akcelerátor programok iránti elkötelezettségünket és nagyszerűen mutatja, hogy a vállalkozások egyre közelebb kerülnek a digitális világhoz. A vállalati akcelerátor programok kitűnő eszközök a legnagyobb cégek számára a digitális átalakulás felgyorsítására, de emellett lehetőségük nyílik részt venni a startupok ökoszisztémájában és első kézből nyerhetnek betekintést az ágazat legújabb technológiai megoldásaiba.”

A SEAT Accelerator by Conector program azon projektek növekedését kívánja támogatniorsítani, amelyek üzleti modellje érinti az autóipar, a mobilitás és a logisztika kérdéseit. Projekteket kizárólag már meglévő vállalkozások nevezhetnek, feltétel továbbá, hogy igényre szabható és nemzetközileg is alkalmazható legyen az adott projekt. Emellett fontos, hogy már egy, a piacon lévő termékhez vagy szolgáltatáshoz kapcsolódjon, és rendelkezésre álljanak az első eredmények a projekt fogadtatásáról. Szükséges emellett, hogy legyen a projektnek egy dedikált, teljes munkaidőben közreműködő vezetője.

Az akcelerátor-programra való jelentkezéseket július 19. és szeptember 19. között fogadják. Az érdeklődő vállalkozások a www.conector.com/seat oldalon találják a jelentkezés további részleteit.

A SEAT vezetői és a Conector partnereiből álló bizottság egy rövidített listára szűkíti a beérkezett jelentkezéseket, ők a Startup Napon mutathatják be projektjüket a Conector tagjainak és mentorainak illetve a SEAT képviselőinek. Ők a bemutatkozás alapján öt startup vállalkozást választanak ki az akcelerátor programra.

A kiválasztott vállalkozások öt hónapot tölthetnek el a SEAT martorelli központjában. Itt a Conector és a SEAT képviselőiből álló mentori tanács segíti őket a növekedés, az értékesítési stratégia illetve a további fejlesztésre váró területeken. Ezen kívül támogatást kapnak a partner vállalatoktól is, rendszeres tréningeken vehetnek részt és az ország egyik legjobb vállalati ökoszisztémájába kapcsolódhatnak be.
Az akcelerátor program végén a startupok egy bemutató nap keretében prezentálhatják projektjüket az ország vezető kockázatitőke-társaságok, befektetők és üzleti angyalok előtt annak reményében, hogy megnyerik őket projektjeik támogatására. Arra is nagyszerű ez a program, hogy a SEAT és a startup vállalkozások lehetséges együttműködési lehetőségeit feltárja.

A SEAT Accelerator by Conector program az első olyan vállalati akcelerátor program, amely a Talent Republic és a Conector együttműködésén alapszik, és amelynek célja a nagyvállalatok digitális átalakulásának elősegítése.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media