Newsroom

Social media

Kirándulás Atecába - 1. rész

2016. június 30. csütörtök

Barcelonába érkezve mindenkit elvarázsol a város, mely hetekre elegendő látnivalót nyújt. Mégis, ha valaki a tengerpart után igazi kirándulásokra vágyakozik, a Costa Brava és a Costa de Azahar látnivalói mellett útnak indulhat Spanyolország belső területei felé is. Rengeteg látnivaló van ugyanis a Barcelona-Madrid vonal mentén is, és a SEAT új szabadidő autója kapcsán érdemes megállni például a Zaragoza melletti Atecában is. Utazni arrafelé autóval érdemes, béreljünk tehát egy SEAT-ot, és talán egy kevésbé forró nyári napot kell választani.

Mindenképpen érdemes először a Penedés-Montserrat térséget megnézni, hiszen az előbbi a spanyol cava gyártásának központja, míg Montserrat – Pannonhalma, Tihany és Mariazell mellett – az egyik legnagyobb bencés kolostor Európában. Montserrat – melynek neve alakját felidézve magyarul „fűrészelt hegy”-et jelent – a katalánok szent helye, ahol az ébenfából faragott Mare de Déu de Montserrat szobrát megérintve kívánságaink is valóra válhatnak.

A cava térségében Sant Sadurní vagy Vilafranca környékén érdemes betérni kisebb pezsgőgyárakhoz, mint a Partxet, a Juve y Camps, Antonio Mascaró, vagy Agustí Torelló, mert a helyiek szerint ezek sokkal jobban mint a nagy gyártók cava-i. A két térségre egyébként a legjobb kilátás a Mirador de les Caves pincéből nyílik, mely a SEAT Ateca tesztútvonalának is a legszebb része volt. Utána indulás Leidán keresztül Atecába, de előtte még érdemes megnézni a legfontosabb magyar vonatkozású emléket, Violant d'Hongría síremlékét Valbona de les Monges-ben, de erről majd a következő részben...

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media