Newsroom

Social media

Nyári napforduló a SEAT Atecával

2016. június 22. szerda

Magyar újságírók is megismerkedtek a SEAT első SUV modelljével a SEAT Ateca nemzetközi sajtóbemutatójának tesztnapjain. Külön érdekesség, hogy erre június 20-21-én, a nyár leghosszabb napjain került sor, melyet Spanyolországban és főleg a katalánoknál a nyári napforduló éjszakája kapcsán a Szent-Iván éji mulatságokkal ünnepelnek. Sant Joan estéjéről majd máskor beszélhetünk, hiszen a tesztnapon a SEAT Ateca tulajdonságainak minden vetületét tanulmányozhatták újságíróink. Ugyanis az ilyenkor szokásos városi tesztvezetés mellett egy épített akadálypályán és terepen is vezették a SEAT Atecát. Az akadálypályán a billenő-pad vagy a ferde támfal sem fogott ki az autón, és egyedi lehetőségként a gyáriak még egy “vak-tesztet” is beiktattak, azaz egy teljesen lesötétített Atecában a fedélzeti és tolatókamerákkal kellett iránytani az autót.

A tesztparkból a legnépszerűbb változatok az 1.4 TSI 150 LE valamint a 150 és 190 LE 1.6 TDI voltak, melyek legjobb tulajdonságait a katalán pezsgőgyártás térségében Sant Sadurní és Vilafranca de Penedés hegyi útjain is meg lehetett tapasztalni. Az újságírók véleménye szerint elsőrangú az Ateca úttartása, kitűnő a hangszigetelése, és teljesen kényelmesen lehet elhelyezkedni az első ülések nagyra nőtt utasai mögött. Ugyancsak meggyőzőek voltak az autó menetkomfortját szabályozó berendezések, így a SEAT Ateca az első menetpróba alapján egy dinamikus, jól vezethető, stabil futású autóként bizonyított, mely egyaránt megállja a helyét a városi forgalomban és a hétvégi kirándulások alatt is.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media