Newsroom

Social media

SEAT Leon Cristobal, az "őrangyal" vigyáz rád

2017. november 23. csütörtök

A SEAT Leon Cristobal tanulmányautóval a márka történetének legbiztonságosabb autója jelenik meg a SmartCityExpo kiállítás közönsége előtt. Ez az "őrangyal" hat vezetést támogató biztonsági rendszerrel igyekszik a közúti balesetek legfőbb okait megelőzni. A legtöbb baleset ugyanis a figyelmetlenség, a fáradtság, a gyorshajtás vagy az alkoholfogyasztás következménye, ezek miatt történik a balesetek 80 százaléka.

A Leon Cristobal a következő funkciókkal rendelkezik:

  • drive-lock: ez a rendszer egy beépített, leheletet elemző szonda, amely pozitív eredmény esetén blokkolja az autót. 
  • drive-coach: olyan hangvezérelt asszisztens, amelynek segítségével teljes mértékben személyre szabhatóvá válnak a biztonsági figyelmeztetések. 
  • őrangyal mód: ebben az üzemmódban a járműben található mind a 15 aktív és passzív biztonsági rendszer aktiválva van. 
  • visszapillantó kijelző: visszapillantó tükör, amely egy hátsó kamerával kiküszöböli az esetleges holttereket. 
  • fekete doboz: információkat és képeket gyűjt a vezetés során, amelyeket baleset esetén egy kiválasztott okostelefonra továbbít. 
  • mentor: olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy amikor a gyermekük vezeti az autót, szabályozzák a jármű sebességét illetve láthassák annak tartózkodási helyét.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media