Newsroom

Social media

A három grácia a Passeig de Grácián

2017. október 31. kedd

Három gyönyörű épület keretezi a csodás barcelonai sugárút közepét, mely a viszály aranyalmájáról "La Manzana de la Discordia" névvel került be a köztudatba.

A Passeig de Grácia 35 számtól a sugárút bal oldalán felfelé haladva a hazánkban szecesszió néven ismert, a XIX. század fordulóján népszerű barcelonai modernista korszak 3 csodálatos épületét látjuk, mely a 3 legkiválóbb katalán építész munkája. Maga a 35-ös szám a Casa Lleó Morera 1906-ban épült, és Lluís Domenech i Montaner alkotása. A saroképület legszebb részei az első emeleti télikert-galéria, és a nemrégiben újjáépített torony, de az egész épület díszítése és szobrai is fantasztikusak. Két házzal feljebb találjuk a Josep Puig i Cadafalch által tervezett, és 1898-1900 között épült Casa Ametller-t, szomszédságában pedig Antoni Gaudí híres épületét, az 1904-1906 között megalkotott Casa Batlló-t. A legenda szerint az üvegmázas kerámia lapokkal borított aszimmetrikus épület tetejének pikkely-szerű kialakítása és formája Barcelona védőszentje, Szent György és a sárkány küzdelmét szimbolizálja. A görög mondavilág szépségeinek viszályát idéző név a 3 épület eltérő, de egyaránt kiemelkedő szépségét szimbolizálja.

További hírek

40 focipálya méretű napelem a SEAT gyárban

A SEAT al Sol (a SEAT a Nap alatt) rendszer összesen 53 000 napelemmel az egyik legnagyobb a világon: 17 millió kWh-t termel évente.

A SEAT a spanyol fociválogatott támogatója

A SEAT lett a spanyol labdarúgó válogatott kiemelt támogatója.

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

A Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a WTCR futamon.

Social media